Imatge presentació decorativa

xavier garcia-milà lloveras

1951
Barcelona

1975
Arquitecte per l'ETSAB (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona)
Universitat Politècnica de Barcelona, UPC

Núm. de col·legiat al COAC: 6941/8

1976-1981
Desenvolupa la seva activitat professional en col·laboració amb diversos arquitectes. Crea estudi propi.

1981-2013
Du a terme la seva activitat professional associat amb Jaume Cardona Torras.

1991
Funda l'estudi aig (arquitectura i geriatria) conjuntament amb Jaume Cardona Torras per desenvolupar projectes d'arquitectura geriàtrica.

2000
Funda l'estudi AyA conjuntament amb als arquitectes Eduardo Àlvarez (Uruguai), Claudia Sánchez (Colòmbia), Verònica Camisao (Brasil), una estructura oberta que integra professionals de diferents disciplines per desenvolupar projectes d'arquitectura i accessibilitat tant a Europa com a Amèrica Llatina.

2007
Funda l'estudi aia - bcn conjuntament amb Jaume Cardona Torras, Àngels Hidalgo de la Torre, Carla Habif Hassid Bozzo i Virginia Talmon Mondon, localitzant i consolidant AyA a Europa.

2009
Funda dab - bcn; conjuntament amb Virginia Talmon Mondon i Jaume Cardona Torras.

experiència docent en matèria d'accessibilitat i disseny per a tothom

2013Escola de Pràctica Professional Josep Lluis Sert del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.“Postgrau en Arquitectura i Gent Gran: Adaptació funcional de l’habitatge. Criteris i Tècniques de Rehabilitació Tècnica Personalitzada de l’habitatge”.
2012-2011Universitat Internacional de Catalunya, UIC.“Postgrau en accessibilitat i disseny per tothom”. Matèria: “Accessibilitat a l’edificació d’ús privat”. Barcelona
2012-1997Institut de Sociologia i Psicologia Aplicades, ISPA.“Postgrau en Direcció i Gestió de Centres Gerontològics”. Matèria: "Aspectes arquitectònics i accessibilitat-Domòtica". Barcelona.
2011-2010Universitat de Granada. Departament de Construccions Arquitectòniques. “Curs expert propi sobre accessibilitat i entorn físic”. Matèria: ”Metodologia de diagnòstic de l’accessibilitat a l’edificació“ i “L’habitatge intel·ligent: l’accessibilitat global”.Granada
2011-2010Escola de Pràctica Professional Josep Lluis Sert del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.“Aplicació del CTE en edificis públics”. Matèria: “DB-SUA. Seguretat d’ús i accessibilitat”. Mancomunitat de Municipis, Departament de Justícia i Escola Sert. Barcelona.
2010Institut Barcelona Esports. Jornades “Per un esport sense barreres”. Matèria: “Accessibilitat en espais esportius”. Barcelona
2010Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.Curs de rehabilitació. Matèria: “Millora de l’accessibilitat de l’interior de l’habitatge”. Tarragona
2010-2009Escola de Pràctica Professional Josep Lluis Sert del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. "Programa     d'Intensificació en Rehabilitació. Edificis d'Habitatges".
Matèria: "Com millorar l'accessibilitat i la habitabilitat dels edificis existents". Barcelona.
2010-2006Universitat Internacional de Catalunya, UIC.Assignatura: “Accessibilitat i projectes”. Matèria: “Accessibilitat a l’edificació”. Barcelona.
2010-2006Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, ETSAB.Assignatura: “Habitatge i Cooperació”. Matèria: “Accessibilitat als edificis”. Barcelona.
2010-2004Barcelona Activa. "Curs de direcció de Centres Residencials per a la gent gran". Matèria: "Accessibilitat arquitectònica i estructura física d'un centre".
2010-1997Institut de Sociologia i Psicologia Aplicades, ISPA. "Postgrau de Direcció i Administració d'un Centre Assistencial Geriàtric". Matèria: "Estructura física del Centre". Barcelona. 
2010-1987Real Patronat sobre Discapacitat. "Curs Bàsic sobre Accessibilitat al Medi Físic".
Matèria: "Accessibilitat Arquitectònica". Més de 160 cursos dictats a Espanya i 30 a Amèrica Llatina.
2008Centre de Vida Independent, CVI.“Curs de formació en accessibilitat i productes de suport” per tècnics municipals de l’Ajuntament de Barcelona. 
2008-2006Universitat Politècnica de Catalunya, UPC.Càtedra d’Accessibilitat. “Curs d’Accessibilitat Universal: l’aplicació del disseny per a tothom en entorns, productes i serveis”. Vilanova i la Geltrú.
2004-2001Universitat de Girona. "Programa de postgrau en Infermeria gerontològica i geriàtrica".
Matèria: "Modificacions ambientals per a la gent gran". Girona.
2004-1992Real Patronat sobre Discapacitat. "Curs de Turisme Accessible".
Matèria: "Propostes d'Accessibilitat per a Productes i Activitats Turístiques". Més de 40 cursos per diverses ciutats d'Espanya.
2002-1990Universitat de Barcelona. "Màster en Gerontologia Social". Fundació Bosch i Gimpera.
Matèria: "Residències per a gent gran" dins del mòdul: "Ecologia". Barcelona.
2002-1998Institut Valencià d'Administració Pública. "Curs d'Accessibilitat al Medi Físic. Evitació de Barreres Arquitectòniques i Urbanístiques". València.
2001-1997Institut de Sociologia i Psicologia Aplicades, ISPA. "Màster en Gerontologia Mèdica, Clínica i Psicosocial".
Matèria: "Planificació ambiental en gerontologia". Barcelona.
1998Escola de Pràctica Professional Josep Lluis Sert del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. "Projectar l'Accessibilitat al Medi Urbà".
Matèria: "L'Accessibilitat i l'edifici d'ús públic". Barcelona.
1997Centre de Desenvolupament d'Alts Estudis Turístics de la Universitat Politècnica de Madrid. "Curs de Tècnic en Gestió d'Allotjaments i Restauració".
Matèria: "Hosteleria Accessible". Madrid.
1992Universitat de Salamanca. Professor del "Màster Universitari de Gerontologia Social".
Matèria: "Medi Ambient Accessible". Salamanca.
1989-1988Institut de Treball Social i Serveis Socials, INTRESS. "Curs sobre la problemàtica de l'Ancianitat i la seva atenció des dels Serveis Socials".
Matèria: "Equipaments residencials". Barcelona, Segòvia i Bilbao.

treballs en matèria d'accessibilitat i disseny per a tothom (extracte)

2013-2009Coordinació i seguiment tècnic de les obres de rehabilitació i adaptació funcional als habitatges  de les persones grans de la província de Barcelona (2400 arranjaments).  Contracte amb la Diputació de Barcelona. Formant UTE amb Fundosa Accesibilidad SA.
2012-2011Coordinació i seguiment tècnic de les obres d'adaptació funcional d' habitatges  de persones grans de la ciutat de Barcelona (300 actuacions). Contracte amb l'Ajuntament de Barcelona en col.laboració amb el Centre de Vida Independent (CVI). 
2011-2010Redacció del Pla d’Accessibilitat  del municipi de Santa Maria de Palautordera.  Contracte amb la Diputació de Barcelona.
2010-2009Redacció del Pla d’Accessibilitat  del municipi de Premià de Mar.  Contracte amb la Diputació de Barcelona.
2009Redacció del Pla d’Accessibilitat de la Universitat Pompeu Fabra. Barcelona.
2008-2006Consultoria d’Accessibilitat al Recinte de l’ExpoZaragoza’08. Assessoria a la Societat Expo Zaragoza 2008 en matèria d’Accessibilitat integral de l’Exposició Internacional de Saragossa 2008.
2007Projecte i direcció del Centre de Vida Independent (CVI). Barcelona.
2005Redacció del Pla d’Accessibilitat del municipi de Mediona.Contracte amb la Diputació de Barcelona.
2005Redacció del Pla d’Accessibilitat del municipi de Les Masies de Voltregà. Contracte amb la Diputació de Barcelona.
2005Redacció del Pla d’Accessibilitat del municipi de Vilassar de Mar. Contracte amb la Diputació de Barcelona.
2004Redacció del Pla d’Accessibilitat del municipi de Sant Cugat del Vallès. Contracte amb el Consorci de Recursos per a la Integració de la Diversitat (CRID) de la Diputació de Barcelona.
2003Redacció del Pla d’Accessibilitat del municipi de Gavà.Contracte amb el Consorci de Recursos per a la Integració de la Diversitat (CRID) de la Diputació de Barcelona.
2002-2001Redacció de l’Ampliació del Pla d’Accessibilitat del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya (12 edificis). Contracte amb el Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
2000-1999Redacció del Pla d’Accessibilitat del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya (44 edificis). Contracte amb el Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
1999Redacció del Pla d’Accessibilitat de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial d’Igualada.
1999Redacció de l’Estudi d’Accessibilitat de l’Auditori. Centre Musical de Barcelona.

conferències i seminaris en matèria d'accessibilitat i disseny per a tothom (extracte)

2012Cap a un envelliment actiu a llar. Equip ACCEPLAN de la UAB. Caixaforum. Barcelona. Ponència “De la cuina al mercat: per una vida quotidiana autònoma de la gent gran”.
2011Federació de Municipis de Catalunya. Coordinador acadèmic i ponent del curs “Incidència de la nova normativa d’accessibilitat als projectes d’edificació i d’urbanització d’espais públics”.
2010Jornada sobre Accessibilitat als espais públics urbanitzats. Ministerio de Vivienda. Madrid. Ponència sobre “Accessibilitat en la transformació de la ciutat”. 
2009 Ajuntament de Tarragona. Coordinador de les Jornades "Tarragona sense barreres". 
2008III Congrés Nacional d'Accessibilitat Universal. Màlaga. Conferència inaugural "Tecnologies per l'accessibilitat. La innovació oberta a la participació de l'usuari".
2008Programa LOCUS-Erasmus. UPC, Càtedra d'Accessibilitat. Tarragona. Conferència "Accessibility and Technology".
2007II Congrés. Domòtica, robòtica, teleassistència per a tothom (DRT4all). Madrid. Conferència inaugural "Utilització de tecnologies actives en el disseny d'edificis d'habitatges accessibles".
2006II Congrés Nacional d'Accessibilitat. Palència. Ponència sobre "Accessibilitat als habitatges. Possibilitats de la domòtica" i "Arquitectura sanitària per a persones dependents".
2005Mundoabuelo. Terrassa. Jornada d'adaptacions i ajudes tècniques per a gent gran i persones amb discapacitat. Ponència sobre "Metodologia d'anàlisi de l'accessibilitat als projectes de construcció".
2004Universitat Internacional d'Andalusia. Sevilla. Ponència sobre "Barreres arquitectòniques i urbanístiques: el repte permanent a la construcció de la ciutat".
2003ASTE. Saragossa. Ponència sobre "Dissenyar l'habitatge per a la domòtica" dins de les jornades "Un habitatge adequat per a totes les edats".
2002Congrés Internacional Alzheimer. Barcelona. Ponència sobre "Adquirint habilitats per adaptar l'ambient".
2001Col·legi d'Arquitectes de Xile. Santiago de Xile. Coordinador a Europa de la Missió Tecnològica d'Arquitectura de Xile "Eliminació de Barreres a Discapacitats. Cap a una nova ciutat accessible".
20001er. Saló per l'Alzheimer. Terrassa. Ponència sobre "Adaptacions arquitectòniques i demències".
1999Fundació Bosch i Gimpera. Universitat de Barcelona. Ponència sobre "Les implicacions arquitectòniques" dins de les III Jornades sobre "Dret i Obligacions Legals de les Residències Geriàtriques a Catalunya".
1998Mancomunitat "Ribeira Sacra". Ourense. Ponència sobre "Problemàtica d'Accessibilitat" dins de les Jornades sobre "Formació, inserció i accessibilitat per persones amb discapacitat".
1997Universitat del Salvador. Buenos Aires. Conferència sobre "Experiències a Espanya sobre accessibilitat a les ciutats turístiques" dins del "Màster en Turisme Accessible".
1996XIX Congrés de la Unió Internacional d'Arquitectes, UIA. Barcelona. Coordinador del Seminari: "Present i Futur. Accessibilitat a les Ciutats". 
1995CONSULTUR. Barcelona. Ponència sobre "Infrastructures i Accessibilitat" dins de la "Jornada sobre Turisme Accessible".
1994Associació Multidisciplinària de Gerontologia. Barcelona. Ponència sobre "Habitatge i Vellesa".
1988MINUSVAL. Lleida. Jornades "De l'envelliment a la minusvàlua: és un fet inevitable?". Ponència sobre "L'habitatge i les discapacitats: Criteris d'actuació per a la prevenció i reconversió dels habitatges".
1987"Envelliment i Societat". L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Ponent, com a expert en planificació, a la sessió "La Planificació i la previsió de recursos i serveis. Anàlisi actual i elements orientadors pel futur".
1986INSERSO i CREU ROJA. Madrid. Ponència sobre "El disseny urbanístic i arquitectònic en relació amb les ajudes tècniques", presentada a les "II Jornades Nacionals d'Ajudes Tècniques".
1985Real Patronat d'Educació i Atenció a Deficients. Madrid. Ponència sobre "La situació de l'habitatge per a disminuïts físics a Catalunya" en el "Simposi sobre Barreres Arquitectòniques i Urbanístiques".
1984Col.legi d'Arquitectes de Catalunya, COAC.Barcelona. Ponència sobre "La situació de les barreres arquitectòniques a Catalunya" en el marc de les Jornades sobre "Arquitectura per a tothom". 
1981Fundació Miró. Barcelona. Comunicació sobre la "Problemàtica de les barreres arquitectòniques a les construccions escolars".

distincions i premis relacionats amb l'accessibilitat i el disseny per a tothom

2012-2009Premis Projectes di de carrera "Fundació Universia". Fundació Universia i UPC. Membre del Jurat.
2011Premis MªJosé Vázquez a l'Autonomia Personal. Federació ECOM. Membre del Jurat.
2011-2009Premis fi de carrera d'arquitectura "Una casa per a total la vida". Fundació ACPE i COAC. Membre del Jurat.
2011-1995Consell per a la Promoció de l'Accessibilitat de la Generalitat de Catalunya. Membre, en qualitat d'expert.
2010Premis Reina Sofia 2010 d’Accessibilitat Universal de Municipis.Ministerio de Sanidad y Política Social, Real Patronato sobre Discapacidad. Membre del Jurat.
2010-2009Observatori Europeu d’Adaptació de l’habitatge. Institut Universitari d’Estudis Europeus. Universitat Autònoma de Barcelona. Membre fundador.
20081er Premi Concurs GISA. Projecte i Direcció del Centre Residencial d’Acció Educativa. Terrassa-Torressana. Xavier Garcia-Milà Lloveras, Jaume Cardona Torras, Carla Habif Hassid, Virginia Talmon Mondon.
2008-2005

Premis Accés. Fundació Salas. President del Jurat

2006-2002Premis d'Espais i Equipament Municipals de Qualitat. Diputació de Barcelona. Membre del Jurat Técnic.
2002Llibre blanc sobre la gent gran activa. Generalitat de Catalunya. Membre del comitè d'experts.
2001Premi ONCE Catalunya. Premi a la solidaritat i la superació a la convocatòria de l'any 2001.
2001-1995Premis als Ajuntaments per a la Promoció de l'Accessibilitat. Diputació de Barcelona. Membre del Jurat Técnic.
1996-1995"Reglament d'Accessibilitat i Supressió de Barreres Físiques i de la Comunicació" de Canàries. Ponent en la redacció del Decret 227/1997, de 18 de setembre.
1995-1993"Codi d'Accessibilitat de Catalunya". Ponent en la redacció Decret 135/1995 de 24 de març.
1994"Llei d'Accessibilitat d'Andorra". Consultor a la redacció.
1993-1982Comissió per a la Supressió de Barreres Arquitectòniques. Generalitat de Catalunya. Membre, en qualitat d'expert.
1991-1990"Llei de Promoció de l'Accessibilitat i de Supressió de Barreres Arquitectòniques". Ponent a la redacció de la Llei 20/91, de 25 de novembre.
1989Premis "Joana Tuldrà" d'Integració Social del disminuït físic. Federació ECOM. President del Jurat a l'apartat d'Arquitectura i Urbanisme.
1986Premi d'Arquitectura Ciutat de Badalona, 1er. accèssit, edició 1986, per l'edifici d'habitatges a l'Avda. Alfons XIII, 478, a Badalona.
1984-1983Decret sobre "Supressió de Barreres Arquitectòniques". Ponent a la redacció del Decret 100/84 de la Generalitat de Catalunya.
1984Premi IMSERSO d'Arquitectura-1984. 1er. premi amb el treball "Una proposta per l'anàlisi de les Barreres Arquitectòniques en els projectes de Construcció".

concursos

20081er. Premi Concurs GISA. Projecte i Direcció del Centre Residencial d'Acció Educativa. Terrassa-Torressana. Xavier Garcia-Milà Lloveras, Jaume Cardona Torras, Carla Habif Hassid, Virginia Talmon Mondon.
20063er. Premi Concurs GISA. Residència per disminuïts psíquics amb trastorns de conducta. Mas Sauro. Xavier Garcia-Milà Lloveras, Jaume Cardona Torras, Carla Habif Hassid Bozzo, Virginia Talmon Mondon.
20062n. Premi Concurs GISA. Residència per a persones grans. Lleida. Xavier Garcia-Milà Lloveras, Jaume Cardona Torras, Carla Habif Hassid Bozzo, Virginia Talmon Mondon.

publicacions en matèria d'accessibilitat i disseny per a tothom

2011 - Accesibilitat en els espais públics urbanitzats del Ministerio de Vivienda. Article sobre “L'accesibilitat universal en la dinámica de transformació de la ciutat. Accesibilitat urbana: reivindicació, racionalització i síntesi”.

2010 - Recull de Bones Pràctiques 2009
Demarcació de Barcelona del COAC, 40 projectes d'Arquitectura i Urbanisme, seleccionats per la seva qualitat i el rigorós compliment de la normativa actual, amb especial atenció al Codi Tècnic de l'Edificació.
El projecte del CVI (Centre de Vida Independent)va ser un del projectes seleccionats.

2009 - Revista Bienal del Vallès 2009
Adequació Centre de Dia per Persones Grans
Llar de l'Ancianitat. Caixa Terrassa. Terrassa
Autors: Xavier Garcia-Milà, Virginia Talmon, Angels Hidalgo i Lorena Alvarez

Manual per un Entorn Accessible

2005 - "Manual per a un entorn accessible" del Real Patronat sobre Discapacitat. Autor del bloc núm. 1 "Accessibilitat a l'edificació". 1ª Edició: desembre 2005. 9ª Edició: 2009.

Accessibilitat i Envelliment

2004 - "Accessibilitat i Envelliment". Revista MINUSVAL. Abril 2004.

L'Accessibilitat, quelcom més que disseny per a tothom

2003 - "L'Accessibilitat, quelcom més que disseny per a tothom". Monogràfic de "Territori i Ciutat", butlletí digital de l'Oficina Tècnica de Cooperació de la Diputació de Barcelona. Núm. 16 - Novembre 2003.

Criteris de disseny integrat d'instal·lacions en edificis d'habitatges

2003 - "Criteris de disseny integrat d'instal·lacions a edificis d'habitatges". Publicació del Real Patronat sobre Discapacitat". Agost 2003.

L'accessibilitat en l'edificació. També una qüestió de mètode

2003 - "L'accessibilitat a l'edificació. També una qüestió de mètode". Revista "OP. INGENIERIA I TERRITORI". Maig 2003.

Guia d'arquitectura.Adaptació i habilitació de l'habitatge per a persones amb Alzheimer i deficiències de mobilitat

2002 - "Guia d'arquitectura. Adaptació i habilitació de l'habitatge per a persones amb Alzheimer i deficiències de mobilitat". Coautor. Fundació "La Caixa". 1ª Edició: setembre 2002.

Accessibilitat a la Infrastructura, Transport, Tecnologia i Comunicacions

2001 - "Accessibilitat a la Infrastructura, Transport, Tecnologia i Comunicacions" Coautor del Document Tècnic, editat pel Banc Interamericà de Desenvolupament, BID. 1ª Edició: març 2001.

Curs de turisme accessible

1999 - "Curs de turisme accessible" pel Real Patronat sobre Discapacitat. Coautor. 1ª Edició: desembre de 1999

Portada Manual d'Accessibilitat a Hotels per a Persones amb Mobilitat Reduïda

1997 - "Manual d'Accessibilitat a Hotels per a Persones amb Mobilitat Reduïda" pel "Real Patronat de Prevenció i d'Atenció a Persones amb Minusvàlua" i per la "Direcció General de Turisme". Coautor. 1ª Edició: 1997.

Portada Màster a distància en Gerentologia Social Aplicada

1997 - "Màster a distància en Gerontologia Social Aplicada" de la Universitat de Barcelona. Mòdul 10: "Ecologia". Apartat 10.3: "L'Accessibilitat a la Llar i a les Residències Geriàtriques" i Apartat 10.4: "La funcionalitat de la Llar i de les Residències Geriàtriques". 1ª Edició: 1997.

Accessibilitat al Medi Físic ‑ Supressió de Barreres Arquitectòniques

1991 - "Accessibilitat al Medi Físic‑Supressió de Barreres Arquitectòniques". Assessorament i col·laboració a la publicació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, COAC. 1ª Edició: desembre 1991.

Portada Envelliment i Serveis Socials

1991 - "Envelliment i Serveis Socials". Annex del llibre de Marina Valls. 1ª Edició: maig 1991.

Portada Accessibilitat Arquitectònica

1987 - "Curs Bàsic sobre Accessibilitat al Medi Físic" del Real Patronat de Prevenció i d'Atenció a Persones amb Minusvàlua. Autor del bloc núm. 1: "Accessibilitat Arquitectònica". 1ª Edició: desembre 1987. 2ª Edició: abril 1989. 3ª Edició: març 1990. 4ª Edició: març 1991. 5ª Edició: maig 1992. 6ª Edició: octubre 1996.

Logo Federació ECOM

1984 - "Barreres Arquitectòniques: La Lluita per l'autonomia de moviments". Guió del Vídeo. Producció de la Federació ECOM amb el suport de la Generalitat de Catalunya. En col·laboració amb els Arquitectes Esteve Vicens i Buj i Víctor Seguí i Santana.

Fitxes de consulta sobre "Supressió de Barreres Arquitectòniques"

1984 - Fitxes de consulta sobre "Supressió de Barreres Arquitectòniques". (Conjunt de mesures per projectar sense barreres), editades per la Generalitat de Catalunya. Any 1984.

Supressió de Barreres Arquitectòniques a l'Habitatge

1984 - "Supressió de Barreres Arquitectòniques a l'Habitatge". Dins de la publicació "Barreres Arquitectòniques" editada per la Generalitat de Catalunya. 1ª Edició: febrer 1984. En col·laboració amb l'Arquitecte Esteve Vicens i Buj.

Eliminació de Barreres Arquitectòniques als Municipis: Normativa i Suggeriments

1980 - "Eliminació de Barreres Arquitectòniques als Municipis: Normativa i Suggeriments". Publicació editada per la Generalitat de Catalunya. 1ª Edició: 1980. 2ª Edició: 1984.